Бактерицидна стерилизираща лампа излъчваща ултравиолетова светлина и озон. Подходяща за използване в сезоните със силно разпространение на вирусни инфекции.

С помощта на тази лампа, може да почистите от вируси и бактерии вашият дом, офис, жилищни и обществени помещения като класни стаи.

Лампата излъчва смъртоносна за повечето микроорганизми, ултравиолетова светлина (UVC), с дължина на вълната около 250 nm.

Бактерицидното действие на ултравиолетовата светлина се допълва с генериране на ОЗОН в помещението. Озона също има бактерицидно действие там, където не достига светлина от лампата.

За да бъде по удобна и безопасна употребата, лампата е окомплектована с контакт с радио дистанционно. С негова помощ можете да вклчвате и изключвате лампата от съседно помещение.

Вградената пура е от известната германска фирма OSRAM, гаранция за качество и надеждност.


ВНИМАНИЕ !

ИЗЛЪЧВАНАТА СВЕТЛИНА И ГЕНЕРИРАНИЯ ОЗОН СА ВРЕДНИ ЗА ХОРАТА. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛАМПАТА Е ДА НЯМА ХОРА И ЖИВОТНИ В ПОМЕЩЕНИЕТО, КОГАТО ТЯ РАБОТИ.

Продължителното излагане на ултравиолетово лъчение, може да предизвика раздразнения по кожата и да навреди на очите.

Вдишване на озон е вредно, задължително след като е работила лампата, проветрете за 20-30 минути. 

Затваряйте вратата на помещението, в което работи лампата.

Лампата трябва да е на разстояние, най-малко 50см от растения, възможно да им навреди.

Цената е за един брой.

Характеристики

  • Пура: Osram G15T8/OF - 15W Germicidal 

  • Материал на корпуса: алуминии и пластмаса;

  • Дължина на вълната с максимално излъчване: 253.5 nm;

  • Живот на лампата: 5000 часа;

  • Мощност: 15W;

  • Размери: 50 х 6 х 4 см;

  • Степен на защитеност: IP20.


Бактерицидния ефект се дължи на фотохимично въздействие на ултравиолетовите лъчи върху протоплазмата и ензимите на бактерии, вируси и други примитивни организми, мигновено се унищожават както вегетативните, така и споровите форми. 

Този метод на дезинфекция се използва при пречистване на въздух, вода, повърхности и помещения в болници, лаборатории, битови сгради, всички предприятия от хранително вкусовата промишленост, складове, хладилни камери, предприятия за безалкохолни и алкохолни напитки, питейна и минерална вода и т.н. Намират приложение и за обработка на вода в плувни басейни и въздуха в климатични системи.

Използването на бактерицидни лампи изисква строг контрол по изпълнение на мерките за безопасност, изключващ възможността за въздействие върху хора на UV-лъчение и озон. Прякото облъчване на живи организми с UV-C лъчи предизвиква опасни поражения върху кожата и болезнено дълготрайно възпаление на очите


Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Бактерицидна стерилизираща и дезинфекцираща УВ лампа с дистанционно T8 15W

  • Модел: GERM-15W-remote
  • Наличност: Очаква се доставка
  • 99,00 лв.


Етикети: Бактерицидна, дезинфекцираща, УВ лампа